Oefenbibliotheek (VP)
Voor de gebruikers die bekend zijn met het oude VeiligheidsPaspoort: De pagina’s Oefenbibliotheek en Oefeningen zijn samengevoegd tot één pagina in React: Oefenbibliotheek. Aan de linkerzijde van de pagina bevinden zich oefeningen en aan de rechterzijde opdrachten.
Algemeen
Op de pagina Oefenbibliotheek wordt er vanuit de aangemaakte competentie en bijbehorende criteria een opdracht geformuleerd. Bekijk voor deze eerste stappen ook de pagina Competenties en criteria (VP).
Eén of meerdere opdrachten worden vervolgens gekoppeld aan een oefening. Deze oefening wordt gebruikt om te koppelen aan (sjabloon)momenten, waardoor de deelnemers op het betreffend moment geëvalueerd kunnen worden.
Om overzicht in het scherm oefenbibliotheek te verkrijgen kunnen de oefeningen aangemaakt worden onder een themastructuur. Deze themastructuur kan per licentie aangemaakt worden.
Aan de linkerzijde van de pagina staan de thema’s en oefeningen. Bij het openen van een oefening worden de daaraan gekoppelde opdrachten getoond aan de rechterzijde van de pagina.
De hiërarchie is dus: Thema (verzamelmap) > Oefening > Opdracht (> Competentie > Criteria, zie ook Competenties en criteria (VP)).
Thema
Binnen het scherm oefenbibliotheek maakt de themastructuur het mogelijk om oefeningen onder te verdelen in de thema’s waar deze thuishoren. Dit zijn dus mappen om logica in de boomstructuur aan te brengen.
Aan de hand van de themastructuur kan tevens de autorisatie voor de licentie worden ingericht door specifieke groepen eindgebruikers rechten te geven op een specifiek gedeelte van de themastructuur.
Oefening
Gekoppeld aan een thema kan een oefening aangemaakt worden. Deze oefening wordt gekoppeld aan het moment om deelnemers gekoppeld aan het moment te evalueren.
Binnen een oefening kunnen één of meerdere opdrachten gekoppeld worden. Dit kunnen nieuwe of bestaande opdrachten zijn. Deze opdrachten bestaan op hun beurt weer uit één of meerdere competenties met bijbehorende criteria.
Opdrachten
Het is mogelijk om meerdere opdrachten aan één oefening te koppelen. Bovendien maakt VP het gebruik van de opdrachten flexibel en efficiënt, omdat bestaande opdrachten opnieuw ingezet kunnen worden.
Bestaande opdracht gebruiken
Bestaande opdrachten zijn gemakkelijk opnieuw in te zetten. Dit bespaart de organisatie aanzienlijk veel tijd bij het opnieuw inrichten van de oefenbibliotheek waarbij er niet per se nieuwe opdrachten nodig zijn. De structuur van bestaande opdrachten is te vinden in het pop-upscherm zodra de gebruiker kiest voor de optie: Bestaande opdracht.
Nieuwe opdracht aanmaken
Voor nieuwe opdrachten ligt dit anders. De gebruiker kiest hier voor de optie: Nieuwe opdracht. Op hetzelfde pop-upscherm selecteert de gebruiker de competenties en criteria die horen bij deze opdracht. Het is mogelijk om meerdere competenties en criteria te koppelen aan één oefening. Vervolgens zal deze opdracht ook tussen de bestaande opdrachten terechtkomen.
Op basis van de primaire functie zal voor de deelnemer op het moment automatisch de juiste opdracht met competenties en criteria gekoppeld worden.
Thema’s, oefeningen en opdrachten verwijderen
Om onderdelen van de Oefenbibliotheek te verwijderen is het noodzakelijk dat geen van de te verwijderen opdrachten, oefeningen of thema’s relaties houden met andere objecten in VeiligheidsPaspoort. Concreet betekent een foutmelding op dit scherm dat het onderdeel waarnemingen heeft of is gekoppeld aan een vakbekwaamheid profiel. Dit is gemakkelijk te achterhalen vanuit de module Geavanceerd zoeken.
De gebruiker zal een algemene foutmelding ontvangen in het geval er wordt gepoogd om onderdelen te verwijderen waarop waarnemingen zijn gedaan of profielen zijn gebouwd.